Dans

Dans DANS

Dansul este o formă de activitate fizică şi, ca orice alt tip de mişcare, are o mulţime de beneficii, mai ales pentru cei mici. Dansul vine în sprijinul celor care doresc ca printr-o activitate susţinută să-şi formeze un bagaj larg de deprinderi motrice specifice. Îmbinând în mod plăcut munca și talentul, copiii au posibilitatea să-şi exprime în mod creator graţia, supleţea, eleganţa prin mişcare, dans şi spectacol.

De asemenea, dansul este una dintre cele mai distractive forme de activitate fizică pe care le poate face copilul. El foloseşte constant şi echilibrat toate grupele de muşchi şi ajută la tonifierea musculaturii şi la o creştere şi modelare armonioasă a corpului copilului. Unele forme de dans oferă şi o graţiozitate în mişcările copilului.

Dansul ajută la concentrare

Copiii au probleme cu concentrarea, iar dansurile, prin antrenamente şi repetiţii, îi ajută să asculte de instrucţiunile oferite şi să realizeze mişcările pe rând şi cu răbdare, îmbunătăţindu-şi concentrarea.

Dansul este o formă de relaxare şi distracţie

Pe lângă beneficiile fizice şi psihologice pe care le are dansul asupra copilului, nu este de neglijat nici factorul destindere şi bună dispoziţie. Copiii se distrează foarte mult alături de alţi copii şi se amuză foarte tare, iar relaxarea vine la pachet. Are rolul de a scădea nivelul de anxietate al copiilor, pentru că dansul este, până la urmă, şi un mod de descărcare psihologică şi de comunicare a trăirilor, prin limbaj nonverbal.

Le dezvoltă încrederea în forţele proprii şi stima de sine

Dansul are un impact pozitiv din punct de vedere emoţional asupra copiilor. Ei învaţă să facă faţă expunerii publice şi interacţiunilor sociale şi cu fiecare reuşită sau progres, îşi consolidează încrederea în sine.

Îi ajută să devină responsabili

Dansul înseamnă implicare şi responsabilitate. Ei învaţă să se adapteze în grupuri, învață sentimentul de apartenenţă la grup şi să respecte regulile lui. Învaţă să asculte, să îşi ajute echipa la nevoie, să îi încurajeze, precum şi spiritul de competiţie.

Le îmbunătăţeşte memoria

Dansul în grupuri organizate prespune o rutină, paşi de dans prestabiliţi şi multe alte reguli care pun la lucru memoria copilului. Cei mici trebuie să reţină un ansamblu de mişcări în realizarea unui dans, iar prin repetiţii continue, memoria le este stimulată.

Înscriere

Dacă doriți să ne adresați întrebări despre procesul de înscriere sau serviciile noastre, o puteți face completând acest formular.

*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop informativ

© Gradinita Kitty 2023. Toate drepturile rezervate. | ANPC

Webcam     Facebook