De ce este tenisul “sportul alb?” Fiindcă e un joc curat, în care trișările nu-și au locul, iar jucătorii se respectă. Istoria însă ne demonstrează că numele de “sport alb” vine, de fapt, de la echipamentul sportivilor, care în urmă cu patru decenii era complet alb.
Oricum s-ar numi, tenisul rămâne unul dintre cele mai frumoase sporturi, care se impune atât prin eleganță, cât și prin spectaculozitate. Dacă vrei să faci mișcare adevărată, tenisul de câmp este sportul potrivit. Depui un mare efort practicându-l, alergi pe tot terenul, transpiri, gâfâi, dar trebuie să-ți coordonezi mișcările și să-ți pui mintea la contribuție. E un sport complex, care presupune reflexe, viteză, forță, perspicacitate, îndemânare, curaj, grație și ritm. Tenisul solicită mult sfera neuropsihică, dezvoltând astfel atenția jucătorului, rezistența sa la oboseală, perseverența, analiza situațiilor și luarea deciziilor, precum și coordonarea vizual-motrică. Îl poți practica la orice vârstă, dacă stai bine cu sănătatea. Dar dacă vrei să faci performanță, trebuie să ai o anumită constituție fizică.
Nu este de mirare că oameni de știință și medici din întreaga lume au în vedere tenisul ca activitatea cea mai sănătoasă la care puteți participa.
Și alte sporturi pot oferi beneficii excelente pentru sănătate și unele pot duce la creșteri mentale și emoționale, dar niciunul nu poate concura cu tenisul în furnizarea unui “pachet” complet – fizic, mental, emoțional și, de ce nu, social, pentru practicanți.
Toate aceste avantaje fac din tenis sportul ideal pentru copii și nu numai. Ce părinte nu ar dori ca și copiii lui să aibă aceste avantaje în primii lor ani de creștere?
Dacă doriți să ne adresați întrebări despre procesul de înscriere sau serviciile noastre, o puteți face completând acest formular.